Historie naší točené sudové limonády

Slovo majitele:

Historie firmy

Ta začíná 15.11.1991, kdy se dražila výroba točených limonád tehdejších Pražských cukráren a sodovkáren v objektu Na Popelce v Košířích. To se mi povedlo, ale za dost peněz. Vím to, protože jsem v té době také dělal licitátora.

O limonádách jsem toho moc nevěděl,neboť mojí původní profesí je elektro. Naštěstí mi pomohla má dnešní manželka Eva, která tehdy vedla vývoj nápojů právě ve zmíněné sodovkárně. Pro úplnost, za rok jsme se vzali na country bále v Letňanech.

Tehdejší ředitel rozhlásil zákazníkům, že výroba točených limonád končí. Když se mi je podařilo pochytat zpět a výroba se rozjela, tak v televizi začali kopat do hliníkových sudů s tím, že se do nápoje uvolňuje hliník. Divákům však neřekli, že sudy jsou zevnitř lakované. Tehdy si tuto kampaň objednal nějaký pivovar, aby do oběhu dostal nerezové KEG sudy, které zákazníci odmítali pro velmi vysokou zálohu. Když jsem pak viděl tuto technologii, pochopil jsem, že je to jediná cesta, jak točené limonády do budoucna udržet.

To také zapříčinilo to, že jsem začal jako první dávat točené limonády do KEG sudů.

V roce 1995 nám ale končil vydražený pronájem a tak jsme se stěhovali do pronajatého objektu do Vojkovic u Kralup nad Vltavou. Přestěhování s sebou přineslo novou myčku na KEGy a další druhy limonády.

Limcoun Pustili jsme se také do výroby džusů do kartonů s názvem Kolaloka. Tyto nápoje pokřtil sám Limonádový Joe pan Karel Fiala. Na krabici byl obrázek stetsonu, posazeného na pomeranči. Později mi grafik toto logo předělal na dnes již známého Limčouna s ručičkama a výraznými zuby. Toto logo se líbí hlavně dětem.

V roce 2002 jsme byli nuceni na nátlak místního úřadu Vojkovice opustit. Výběr nového místa padl na objekt bývalé samoobsluhy v Neratovicích. Jenže přišly povodně - jak do Vojkovic, tak do Neratovic. Naštěstí spodní voda v Neratovicích zaplavila pouze sklep. Tehdy už jsme džusy nevyráběli a naší parketou zůstala výroba pouze točené limonády.

Současnost

Protože jsme nyní ve vlastním objektu, mohli jsme rozšířit točenou limonádu o další druhy. Ke cole, pomeranči, malině a ananasu jsme přidali ještě vinnou, zelené jablko a citron.

Technologicky jsme dali do provozu novou myčku na sudy. Výroba probíhá v ustáleném cyklu. Klasicky mytí sudů zevnitř i vně, plnění, lepení štítků a expedice. Jsme pod stálou kontrolou SZPI a hygieny. Za celá ta léta bez ztráty kytičky.

Tím, že vyrábíme sedm druhů limonád v tradičních chutích a sodovku, stali jsme pro mnoho odběratelů nepostradatelní a to i vzhledem k ceně. Bohužel, tu u konečných zákazníků nemůžeme ovlivnit. Sudy mají pro jídelny a restaurace velikou výhodu úspory místa, levnější chlazení a rychlost obsluhy.

Pecet
Bez alergenů
Prohlášení o absenci alergenů zde.
Prohlášení o jakosti
a složení zde.

© 2016 TSIS Sodovkárna Neratovice